Over Gerrald Nieboer

 

Erkend begeleidingswerk

Al meer dan vijfentwintig jaar is mijn werk gericht op het begeleiden van mensen op verschillende niveaus. In die jaren heb ik veel expertise ontwikkeld dat gericht is op het weer in beweging krijgen van mensen. Via het volgen van diverse studies en collegiale consultatie werkt mijn organisatie aan z’n eigen vakbekwaamheid. Van origine ben ik bedrijfskundig, pedagogisch en psychosociaal gevormd en heb veel ervaring opgebouwd in begeleiding en sturing van de mens op een duurzame wijze. Daarnaast vind ik het belangrijk om langdurig relaties op te bouwen met opdrachtgevers waarin innovatieve projecten samen ontwikkeld worden.

Ik werk met oprechte aandacht, integriteit en compassie. Zo heb ik al vele mensen vanuit de uitkering situatie, privé- en bedrijfsleven mogen begeleiden naar een gezonder, gelukkiger, werkzaam en ontspannen leven.

De onderwerpen waarmee ik werk gaan over:

  • Activering en re-integratie,
  • Persoonlijke ontwikkeling,
  • Depressie,
  • Relatieverslaving (ofwel co-dependentie waarin verlatingsangst & bindingsangst een rol spelen),
  • Herstel na verslaving,
  • Zingeving (het vinden van nieuwe koers na ontslag of burnout).
  • Schuldenproblematiek en eenzaamheid.

Ik begeleid ook mensen met een "beperking" zoals bi-polair, adhd, psychose, autisme en andere DSM-V verwijzingen. Een beperking zie ik als een deel van de mens waarbij ik geloof dat het potentieel vele malen groter en sterker kan zijn. Acceptatie en leren hanteren is hierbij de ontwikkeling.

Een andere toekomst

Met mij leer je jezelf beter kennen. Je leert je patronen en gedachten, die je op je (oude) plek houden, kennen. De verhalen, die je jezelf vertelt, te doorzien en onderzoekt de invloed van je gezin van herkomst. Het begint bij herkennen, erkennen en voelen wat jij nodig hebt en dan bewuste keuzes maken voor een andere toekomst. Mijn schatkist bestaat uit een houding van positieve psychologie, neurofysiologie. Ik werk met ontspanningsmethodieken als (pijn)meditatie en ademhalingstechnieken, transactionele analyse, familieopstellingen, EMDR, lichaamswerk, oude tradities als Vision Quest en de zweethutceremonie. 

Mijn wijsheid

Ieder mens tracht gelukkig te zijn en mijn inziens is de gerichtheid op materieel bezit niet een duurzaam innerlijk geluk. Geluk is ook een ervaring van bewuster leven en dat je open staat voor alles wat het leven met zich meebrengt. Geluk is ook acceptatie. Acceptatie van dat wat je voelt en dan kijken hoe je handelt naar buiten, de wereld in ofwel naar relaties en/of zaken. Ik geloof in eenheid van geest en lichaam. Het lichaam liegt nooit en met een koel hoofd en warm hart leven geeft een mooie balans. Het leven daagt je uit om daar naar toe te groeien ofwel volwassen te worden.

Regeneratieve Landbouw

In de zomer van 2022 werd ik gegrepen door de docu Biggest Little Farm waarin regeneratieve landbouw wordt uitgelegd. Hierdoor ben ik in oktober 2022 gaan werken op een natuurinclusieve tuinderij en stage gelopen op een voedselbos in Glane. In het najaar van 2023 heb ik de opleiding "How to start a regenerative farm" gevolgd bij de demonstratieboerderij Bodemzicht te Malden. De volgende stap is het scheppen van een plek waar mensen kunnen herstellen en waar gezond voedsel voor de omliggende gemeenschap wordt verbouwd op een rijk bodemleven! Dit betekent geen ploegen, geen pesticiden en geen mono-cultuur.