Erkende coaching

Al sinds 1995 begeleid ik mensen. Eerst als manager daarna als therapeut en coach. Ik werk met oprechte aandacht, integriteit en compassie. Zo heb ik al vele mensen vanuit privé- en bedrijfsleven mogen begeleiden naar een gezonder, gelukkiger en ontspannen leven.

De onderwerpen waarmee ik werk gaan over

  • Persoonlijke ontwikkeling,
  • Je potentieel benutten,
  • Depressie,
  • Relatieverslaving (ofwel co-dependentie waarin verlatingsangst & bindingsangst een rol spelen),
  • Herstel na verslaving,
  • Zingeving (het vinden van nieuwe koers na ontslag of burnout),
  • Daten als persoonlijke groei met als doel het vinden van een levenspartner.
  • Schuldenproblematiek en eenzaamheid.

Ik begeleid ook mensen met een "beperking" zoals bi-polair, adhd, psychose, autisme en andere DSM-V verwijzingen. Een beperking zie ik als een deel van de mens waarbij ik geloof dat het potentieel vele malen groter en sterker kan zijn. Acceptatie en leren hanteren is hierbij de ontwikkeling.

Op organisatieniveau werk ik met interim-management, coaching en teamontwikkeling. Hierbij gaat het onder andere over herstel vanuit burnout, outplacement, beter functioneren en loopbaan-begeleiding. Ik werk als erkende scan coach (www.scancoaching.nl  en biedt individuele sessies om je bewustzijn te vergroten.

Het persoonlijke ontwikkeltraject

Ik luister naar jou en werk actief aan het verminderen van je klachten en het vergroten van je psychologische en fysieke veerkracht. Het persoonlijke ontwikkeltraject draait niet per se om de klachten. Het zijn jouw kwaliteiten, waarden en gedachten die je gaan helpen. Door keuze uit breed scala aan interventies lever ik maatwerk die bij jouw past. Het gaat om bewustwording en het anders gaan doen en omgaan met jezelf. Zo komen we dichterbij je authenticiteit en ontvouwen we nieuwe mogelijkheden en perspectieven zodat je geluk en gezondheid opnieuw kunt ervaren.

Een andere toekomst

Met mij leer je jezelf beter kennen. Je leert je patronen en gedachten, die je op je (oude) plek houden, kennen. De verhalen, die je jezelf verteld, te doorzien en onderzoekt de invloed van je gezin van herkomst. Het begint bij herkennen, erkennen en voelen wat jij nodig hebt en dan bewuste keuzes maken voor een andere toekomst. Mijn schatkist bestaat uit een houding van positieve psychologie, neurofysiologie. Ik werk met ontspanningsmethodieken als (pijn)meditatie en ademhalingstechnieken, transactionele analyse, familieopstellingen, EMDR, lichaamswerk, massage, healing), oude tradities als Vision Quest en de zweethutceremonie www.urbansweatlodge.nl . Daarnaast ben ik een erkende scancoach, kijk voor meer informatie op www.scancoaching.nl.

Geluk is acceptatie

Geluk ontstaat wanneer je bewuster leeft en open staat voor alles wat het leven met zich meebrengt. Geluk is acceptatie. Acceptatie van dat wat je niet kan veranderen. Ik geloof in eenheid van geest en lichaam. Het lichaam liegt nooit en met een koel hoofd en warm hart leven geeft een mooie balans. Het leven daagt je uit om daar naar toe te groeien ofwel volwassen te worden.