Shine Plus is begeleiding naar gezonder leven en zingeving voor mensen in de uitkering.

(waarbij de gemeente de opdrachtgever is)

De werkwijze van Shine+ staat voor een samenspel tussen ervaringsdeskundigheid en inzichten in de positieve psychologie, neurofysiologie en het toepassen van diverse ontspanningsmethodieken zoals (pijn)meditatie en ademhalingstechnieken zodat er minder energieverlies is aan het lijden en meer energie overblijft voor participatie.

Welzijn is de basis voor participatie. Alleen door welzijnsbevordering ontstaat ruimte voor toename van het potentieel van werkenden en niet werkenden.  Shine+ richt zich verder op het scheppen van nieuw werk (lokale economie) zoals op het gebied van stadslandbouw en ontwikkeling van ambachten. Hierbij wordt ontwikkeling ingericht door het principe van leerling, gezel en meester. Overdracht door ervaren, door doen!

Verder benut Shine Plus graag het onverwachte en zijn daarbij creativiteit en ruimte belangrijk om weer in eigen kracht te staan. In deze werkwijze gaat Shine Plus uit van deze overtuigingen:

  • Op het identiteitsniveau is ieder mens van nature goed. Mensen hebben positieve bedoelingen
  • Het is belangrijk om de fundamentele goedheid en het potentieel van mensen te herkennen en erkennen
  • Ieder mens is op zijn eigen reis.
  • Door de aanwezigheid van Shine+ en onverdeelde aandacht zal anderen helpen om hun diepste potentieel los te maken.
  • De persoon bij wie Shine+ is, is kostbaar. Hij of zij is de aandacht en erkenning waard.

Graag werk ik samen met het aanwezige sociale netwerk o.a. het lokale wijkteam zodat de deelnemers zich optimaal kunnen ontwikkelen. Shine+ werkt vanuit maatwerk en dit geldt ook voor de tijdsduur van de begeleiding. Minimaal 6 maanden en maximaal 2 jaar kan Shine een ondersteuning zijn voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemer(s). Het aantal deelnemers is maximaal 12 per groep.  

Zie hieronder het volledig beschreven aanbod van het Shine project en het impactrapport van LPBL 

LPBL Rapportage MKBA Shine DEF
PDF – 1,2 MB 38 downloads
Aanbod Shine Docx
Word – 27,7 KB 33 downloads